Левски постигна изключително драматична победа с 2:1 като домакин срещу Спартак Търнава в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Двубоят започна с минута мълчание. През първото полувреме феновете на Спартак Търнава седяха във формата на кръст в сектор „Г” на стадион „Георги Аспарухов” в памет на запалянкото на словашкия отбор, който загина в Белград.

Левски имаше три претенции за дузпа, но съдията не посочи бялата точка в нито един от случаите.

„Сините” можеха да поведат в резултата в 10-та минута, когато Цветков и Младенов направиха двойно подаване, а последният стреля, но в страни от вратата на Рашка. Четири минути по-късно Йовов залъга трима играчи на Спартак и центрира към Младенов, но защитник успя да избие топката в корнер.

В 40-та минута Иван Цветков пусна към Христо Йовов, който стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Рашка, който спаси.

В последните минути на първото полувреме играчите на Спартак Търнава изпуснаха две чудесни възможности да поведат в резултата. В 41-та минута Бернат стреля опасно от около 20 метра, но Пламен Илиев показа добър рефлекс и спаси. Няколко секунди по-късно след центриране в наказателното поле на Левски, Кархан бе изпуснат и стреля с глава, но Пламен Илиев отново спаси.

През второто полувреме „сините” вдигнаха оборотите, но изпуснаха няколко положения. В 55-та минута Младенов центрира в наказателното поле на Спартак, след което Йовов стреля с глава, но Рашка улови топката.

Футболистите на Спартак Търнава изпуснаха невероятен шанс да поведат в 57-та минута, когато Рисп бе прехвърлен, а Томачек бе оставен непокрит и стреля, но в аут.

Последваха нови силни минути за отбора на Левски, които обаче трудно създаваха опасности пред вратата на Рашка.

В 79-та минута Прохазка направи пробив и бе спънат в наказателното поле на Левски от Йордан Милиев, а съдията Сергей Бойко посочи бялата точка. В 80-та минута Томачек бе точен от бялата точка, след като прати топката в долния ляв ъгъл на Пламен Илиев.

Левски се вдигна на щурм в последните минути. След влизането в игра на Симеон Райков и Тодор Христов играта на „сините” по двата фланга се раздвижи.

В 89-та минута Владимир Гаджев с топовен удар от около 25 метра прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Рашка. След гола съдията Бойко вдигна жълт картон на Божидар Митрев за острата му реакция.

В даденото от съдията четириминутно продължение „сините” стигнаха и до победно попадение. Във втората минута от добавеното време Цветков подаде към Райков, който пусна чудесен прострелен пас към Арс, а той отблизо преодоля Рашка и вкара за 2:1.

Левски: 23. Илиев 2. Мюлдер 33. Рисп 55. Милиев 6. Старокин 3. Грийн 45. Гаджев 22. Тасевски (9. Арс 56’) 7. Младенов (21. Христов 87’) 10. Йовов (к) (11. Райков 77’) 19. Цветков.

Реваншът е след една седмица на стадиона в Търнава.