Левски отстъпи с 0:2 на Виляреал, в последния си домакински мач от Лига Европа за този сезон. „Сините” приключват с участието си в Рим, срещу Лацио, на 17 декември. Както и при първата си среща с Виляреал, Левски не излезе като обречен, но класата на испанците си каза думата, а тежката програма в последно време изцеди всички сили на родните футболисти. Левски остана без точка в група G, а борбата продължават Залцбург и Виляреал, като Лацио последва съдбата на българите.

Последния си мач с екипа на Левски най-вероятно записа Зе Соарес, който чака трансфер в Металург Донецк. Бразилецът остана през всичките 90 минути на терена, и се раздаде като за последно. Неприятна травма извади от игра Елин Топузаков, който се появи на почивката, но не успя да довърши срещата.

Левски стартира мача с атаки към Диего Лопес, които обаче приключваха прекалено бързо. Опасно положение пред Божидар Митрев имаше в 14-та минута, когато Хуан Капдевила бе оставен непокрит на далечната греда, но ударът му от непосредствена близост излезе в аут. Двата състава си размениха по още една по-смислена атака, преди в 37-та минута да бъде открит резултатът. След центриране в наказателното поле на Левски, Джузепе Роси не бе опазен добре от Жоазиньо, и от ъгъла на вратарското поле с едно докосване прати топката във вратата на Митрев.

В следващата атака за Левски Зе Соарес стреля изненадващо от дъгата, Диего Лопес се разтегна, за да избие в корнер и това бе едно от най-опасните положения в полза на „сините” в мача.

Второто полувреме стартира в същото темпо като първото, но Левски все по-малко успяваше да се надиграва с Виляреал, тъй като „сините” футболисти буквално издишаха от натрупаната през последните седмици умора. Момчетата на Ернесто Валверде и без много да се напъват имаха своите шансове, като в 58-та минута Фустер финтира Милиев, стреля от границата на вратарското поле в аут.

В 65-та минута нещата придобиха много лоши измерения за наставника на домакините Георги Иванов, след като Елин Топузаков бе заменен принудително, и не е ясно точно каква е новата му травма. Въпреки това, между 75-та и 80-та минути Левски имаше своите възможности отново, но първо Жоазиньо не успя да завърши една своя индивидуална акция, а след това Кръстовчев стреля ужасно в аут. Между двете положения „сините” претендираха и за дузпа, заради игра с ръка в пеналта на Виляреал, но белгийският рефер прецени друго.

В 81-та минута на терена се появи испанският национал Маркош Сена, който набързо показа класата си, и реализира второ попадение, което тотално приключи всичко на стадион „Георги Аспарухов”. В 85-та минута Сена бе намерен добре от Кани на 12 метра от вратата и стреля технично по земя в долния десен ъгъл на вратата на Митрев, който не успя да се намери подобаващо. В заключителните минутки отново Виляреал имаше шанс за класически резултат, но се поздрави с по-скромен успех, напълно достатъчен да го класира напред.