Футболен клуб Левски реагира своевременно на паниката сред феновете около билетите за гостуването от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Марибор.

За "сините" са предвидени само 600 билета и това предизвика бурното недоволство на агитката, но от клуба са изпратили запитване до словенците за евентуално увеличаване на пропуските. Това обаче е малко вероятно да се случи, защото капацитетът на стадиона в Марибор е за едва 13 хиляди души.

"Във връзка с огромния интерес към първата среща от втория кръг от турнира на УЕФА Европа Лига между отборите на НК Марибор и ПФК Левски на 14.07.2016 г. в гр. Марибор, Словения, бихме искали да информираме всички наши привърженици, че Левски води интензивни преговори с колегите от НК Марибор броят на предвидените 600 билета (представляващи 5 процента от пълния капацитет на стадиона на словенския клуб съгласно регламента на турнира) в сектора за фенове на гостуващия отбор да бъде увеличен", съобщават "сините".

"Окончателното официално решение на НК Марибор ще бъде своевременно публикувано на сайта ни заедно с условията и реда за закупуване на тези билети в София преди пътуване за Словения", добавят от Левски на клубния уебсайт.