Левски отново разочарова, след като не успя да запише победа в първия си официален мач за сезона. „Сините” завършиха 0:0 при домакинството си на Иртиш Павлодар в първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа, който се игра пред около 8 хиляди зрители на стадион „Георги Аспарухов”. Левски игра много силно през първото полувреме, но през втората част играта на „сините” се разстрои. Левски може да съжалява, че не стигна до победата, защото изпусна и дузпа, която бе пропиляна от Базил де Карвальо.

Левски игра по-силно от своя съперник през първото полувреме, но не успя да реализира създадените положения пред вратата на Котляр. „Сините” контролираха ситуацията на терена, докато футболистите на Иртиш рядко достигаха до вратата на Пламен Илиев.

Левски можеше да поведе в резултата още в 4-та минута, когато Нуно Пинто центрира в наказателното поле на Иртиш, където Жоао Силва засече топката с глава, но Котляр успя да спаси с крака.

Седем минути по-късно след неразбирателство в отбора на Иртиш, Кевин Бру стреля в опразнената врата, но в страни от десния стълб.

Натискът на Левски продължи и в 17-та минута след добра комбинация между Гари Родригес и Дъстли Мюлдер, холандецът стреля, но над напречната греда. В 19-та минута Кевин Бру пусна много хубав дълъг диагонален пас към Гари Родригес, който финтира защитник на Иртиш и стреля от малък ъгъл, но в страни от вратата на Котляр.

Владимир Гаджев стреля в 24-та минута от границата на наказателното поле на Иртиш, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Котляр. Минута по-късно Владимир Гаджев пусна много добър извеждащ пас към Гари Родригес, който стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Котляр. Дъстли Мюлдер отправи добър далечен удар в 26-та минута, но топката мина на метър в страни от десния стълб на вратата на Котляр.

Левски продължи да напада и в 30-та минута Гари Родригес отправи опасен удар по посока на вратата на Иртиш, но Котляр плонжира в десния ъгъл и спаси. Пред Жоао Силва се откри чудесна възможност в 43-та минута, когато португалецът бе оставен непокрит в наказателното поле на Иртиш и стреля с глава, но неточно в аут.

Левски започна силно и второто полувреме и в 50-та минута Владимир Гаджев подаде към Стефан Велев, който стреля, но право в ръцете на Котляр. Три минути по-късно Кристовао Рамос получи топката в наказателното поле на Иртиш и стреля, но в страни от левия стълб на вратата на Котляр.

Гостите от Иртиш се посъвзеха и в 65-та минута след остро центриране в наказателното поле на Левски, Мурзойев засече топката, но в страни от вратата на Пламен Илиев. Две минути по-късно след груба грешка на Станислав Ангелов, Мурзойев подаде към Бакаев, който от чудесна пзиция стреля, но в страни от вратата на Пламен Илиев.

Левски спечели дузпа в 76-та минута, когато Гари Родригес центрира в наказателното поле на Иртиш, където Кулибали свали с ръце Базил де Карвальо и съдията Гринфелд посочи бялата точка. Базил де Карвальо изпълни наказателния удар, но Котляр плонжира в десния ъгъл и изби топката в корнер.

Левски продължи да напада и в 81-та минута Рамон Лопес стреля от границата на наказателното поле на Иртиш, но Котляр успя да избие в ъглов удар.

Иртиш направи опасна атака в 83-та минута, когато Чичулин отново направи за смях Нуно Пинто и успя да стреля покрай него, но Пламен Илиев отрази в корнер.

До края на мача футболистите на Левски не успяха да направят нищо смислено пред вратата на Котляр.

Реваншът между Иртиш и Левски в Павлодар е на 11-и юли.

Левски: 23. Пламен Илиев, 2. Дъстли Мюлдер, 13. Димитър Везалов, 4. Станислав Ангелов, 28. Нуно Пинто, 77. Стефан Велев, 75. Кевин Бру, 16. Кристовао Рамос (81’ – 7. Рамон Лопес), 45. Владимир Гаджев (60’ – 10. Антонио Вутов), 11. Гари Родригес, 9. Жоао Силва (53’ – 19. Базил де Карвальо).

Иртиш Павлодар: 33. Котляр, 16. Халмуратов, 8. Кулибали, 25. Кучера, 15. Шомко, 77. Мухутдимов, 5. Говедарица, 7. Шабалин (21’ – 6. Чичулин), 14. Юрин, 87. Мурзойев (90+3’ – 9. Струков), 10. Бакаев (90’ – 3. Чернишов).