Някой ще ме попита откъде накъде съм тръгнал да сравнявам Левски с шотландския Рейнджърс. Ами след като към днешна дата нямаме база за сравнения на футбола ни в европейски мащаб, се насочваме към паралели с едногодишна давност. И понеже съперникът преди година на сините от София и снощи на сините от Глазгоу бе един и същи, можем да коментираме.

Шампионска лига, на терена е Барса версия 2006-а и версия 2007-а срещу синия отбор. Каталунците са си все такива, каквито ги познаваме – големи майстори, дори със своите недостатъци. Сините им съперници обаче са коренно различни най-вече като философия за мача.

Ще ви оставя да изберете сами какво предпочитате, като само акцентирам върху впечатленията. От една страна е разликата в резултатите – Левски падна с 0:5 и 0:2 преди година, Рейнджърс направи 0:0. Шотландците успяха в това отношение, българите – не. Така изглежда.

От друга страна е начинът на игра. „Гайдарите” играха бетон, изглеждаха на моменти дори смешни, практикуваха сякаш друг спорт в сравнение с каталунците, ожениха се за късмета и постигнаха резултат. Левскарите играха открито, опитаха да се надиграват и бяха победени с разлика. Тогава Мъри Стоилов неколкократно повтори, че предпочита да налага такъв стил на игра, независимо от противника. И мнозина бяха склонни да спорят с него. Снощи видяхме и коренно противоположния подход. Така че всеки може да избере сам за себе си. Ние няма да влияем върху избора ви.