Защитникът на Лудогорец Козмин Моци заяви преди мача със Стяуа от плейофа на Шампионската лига, че българският шампион трябва да се справи с румънския гранд, защото целта пред „орлите” е да се класират за групите на Шампионска лига.

„Не съм искал да играя срещу Стяуа. Такъв е животът. Тук съм и ще трябва да играем срещу Стяуа. Дошли сме да играем нашата игра. Надявам се да се справим, колкото се може по-добре. Нашата цел е да се класираме за груповата фаза на Шампионската лига. Спокойни сме. Наистина е така. Целта е да стигнем, колкото е възможно по-добър резултат”, коментира Моци.

„Разбира се, че очаквам подкрепа от феновете на Динамо. Известно е съперничеството между Динамо и Стяуа. Също така е ясно, че ще има фенове на ЦСКА, които ще подкрепят Стяуа. Определено имаме доста по-голям опит в сравнение с миналата година и мачовете срещу Базел. Преди мача с Базел нямахме толкова много опит в европейските турнири. След това, което постигнахме миналата година, имаме много по-голям опит”, добави защитникът.

„Мисля, че най-приятният ми спомен от мачовете между Динамо Букурещ и Стяуа е победата с 4:2 на „Генча”. Не знам дали ще ме аплодират от трибуните. Аз ще гледам играта си на терена. Не очаквам аплодисменти”, продължи футболистът на Лудогорец.

„Знаем с какви футболисти разполага Стяуа. Имат 3-4 нападатели, които могат да създават проблеми на всеки един отбор. Ще се опитам да спра Кешеру. Не става въпрос да го спра индивидуално. Става въпрос да се справим с целия отбор на Стяуа. В момента съм футболист на Лудогорец. Седем години играх в Динамо и е нормално и този отбор да ми е на сърцето. Сега съм футболист на Лудогорец”, каза още Козмин Моци.