Консулът на Република България в Словакия Бойко Хаджийски дойде с цялото си семейство от Братислава до Търнава, за да подкрепи Левски преди мача със Спартак. Оказа се, че идването му не е формално, но и емоционално, защото г-н Хаджийски е фен на Левски „откакто се помни”. Не само той, но и цялото му семейство – очарователната му съпруга Мария, по-голямата му дъщеря Изабела и по-малката дъщеря Валерия, които виждате на снимката с Георги Марков, по време на заниманието на „сините”.

По време на първия мач в София, при победния гол на Арс, дипломатът, съвсем не дипломатично, хвърлил от радост възглавница вкъщи и бутнал шкафче, което се счупило, съпругата му простила, защото и тя била развълнувана от победата на Левски.

На мача семейство Хаджийски ще са с българския трибагреник и ще подкрепят на „Антон Малатински” любимия Левски.

„Откакто се помня съм левскар, сподели за Дарик радио Бойко Хаджийски. Баща ми ми е казал, че на 2 години като съм бил, съм казал „Само Левски”. И дойдох тук да погледам отбора в лично качество, а не формално. Да ги видя на живо, тъй като нямам възможност да ги гледам в България. Съдбата ми даде този шанс да ги наблюдавам в Словакия. Цялото семейство сме левскари и възпитавам и децата така.”

Не са много нещата, в които България превъзхожда Словакия като държави. Дали според г- н Хаджийски, ще е добре и ще има уважение от страна на словаците към българите, ако Левски отстрани Спартак?

„Аз съм сигурен, че Левски ще победи, убеден е Бойко Хаджийски. Явно е, че Левски е по-добрия отбор. Поне във футбола можем да се сравняваме със словаците. Най- малкото в клубния футбол. Тук, в Словакия, по-известният отбор е Слован, с повече привърженици е. Не очаквам някакви негативни реакции от страна на словаците, ако Левски победи Спартак Търнава. ”

Какво да очакват привържениците на Левски като отношение към тях от страна на местните фенове, които се водят най-лудите в Словакия?

„Не трябва да имат никакви притеснения феновете на Левски, заяви Хаджийски. От страна на полицията винаги са се създавали нормални условия за феновете на гостуващите отбори. Каквото и да се говори за запалянковците на Спартак, мисля че те ще се държат нормално и с оглед на това, че запалянковците на Левски показаха в София уважението си към тях и към паметта на трагично загиналия фен на тима от Търнава.”

Бойко Хаджийски сподели, че когато е в чужбина, влиза в интернет и слуша мачовете по Дарик радио. Той призна, че емоционалните коментари по радиото отговарят и на неговите емоции. В края на разговора г- н Хаджийски бе категоричен, че Левски ще победи с 3:0 .