Шампионът на Беларус Динамо Брест е следващия съперник на Лудогорец. Жребият отреди българският отбор да е гост на 1 октомври, но мачът ще се играе без публика.
Динамо Брест е непознат отбор за футболните фенове у нас, но никак не е случайно, че стана шампион на Беларус и прекъсна хегемонията на БАТЕ Борисов от 13 поредни трофея. Веднага след успеха отборът бе поздравен лично от Диего Марадона, който бе назначен за президент на клуба през 2018 г. Мега звездата бе посрещнат като в приказка, а още се говори за обикалката му с военния джип из улиците на града.

Авантюрата на аржентинеца се оказа кратка, но в цял свят научиха за Динамо Брест.  

Титлата беше спечелена под ръководството на чеха Марсел Личка, но треньорът вече води руския Оренбург. Този сезон начело на Динамо Брест е клубната легенда Сергей Ковалчук, който отдавна работи в школата на клуба. 

 
Безспорно най-известните имена в състава са ветераните Артьом Милевски и Евгени Хачериди. Двамата са бивши играчи на Динамо Киев и имат по над 50 мача за националния отбор на Украйна.
 
Основни играчи в са и трима африкански футболисти - 24-годишният нападател Абдулай Диало (Сенегал), който е и голмайстор на тима, халфът Давид Твех (Либерия) и защитникът Габи Кики (Камерун).