Старши треньорът на Спартак (Търнава) Павел Хофтих има кадрови проблеми в защита преди реванша срещу Левски от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Словаците загубиха с 1:2 първата среща на Герена, а в четвъртък са домакини на „сините” във втория двубой.

Хофтих със сигурност няма да може да разчита на основния централен бранител Бубакар Диало, който е наказан.

„Диало няма да играе срещу Левски заради два жълти картона. За съжаление това е проблем, защото Ян Петраш и Радослав Сиприс са млади играчи и нямат необходимия опит, за да бъдат титуляри в предстоящия важен мач”, обясни Хофтих.

Петраш и Сиприс влязоха като резерви в срещата на Герена миналия четвъртък, но очевидно старши треньорът на Спартак не е останал доволен от изявите им и те не играха срещу Прешов за първенство в неделя (0:0).

Диало пък беше оставен извън състава на Спартак за мача с Прешов, но неговият заместник Ян Чарнота получи травма и беше заменен принудително в средата на втората част.

„За радост травмата на Чарнота не е толкова сериозна и очаквам той да бъде на разположение за мача с Левски. Подобно е и положението с Марио Бицак, който също получи удар срещу Прешов, но и той би трябвало да бъде на линия за четвъртък”, коментира Хофтих.

„Добре е, че Ярослав Маховец и доскоро контузеният Павел Малхарек също ще бъдат на линия за мача с Левски”, допълни той.

Специалистът даде почивка на нападателя Любомир Бернат срещу Прешов, а защитникът Любош Ханзел също не игра заради наказание.

„Бернат се представи много добре в София, но имаше нужда от почивка и затова остана извън състава срещу Прешов”, каза Хофтих.

„Като цяло нямаме достатъчно кадрови потенциал и всеки играч от титулярите ни е важен. Много ни липсва Коро Коне, който обаче не е на разположение”, допълни той.