Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев е подготвил сериозна изненада за отбора на Висла, научи Гонг. Легендарният голмайстор обмисля да пусне младока Илия Миланов като титуляр срещу полския шампион и то не на традиционната му позиция като централен защитник, а като десен бек.

Тази вечер от 21.30 часа „оранжевите” гостуват на Висла в среща реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига на стадион „Хенрик Рейман”, след 2:1 за поляците в първия мач в Ловеч.

От Илия, който е брат-близнак на Георги Миланов се очаква да замести продадения в германския Дуисбург Джемал Берберович. Първоначалните прогнози сочеха, че като десен защитник ще стартира французина Максим Жос, но Любослав Пенев е решил да заложи на младия бранител.

Останалите 10 в състава са същите като в първия мач в Ловеч. На вратата ще стартира Винисиус Баривиера, а в защита освен Илия Миланов отдясно, ще играят Петър Занев отляво, и Николай Бодуров и Пламен Николов като централни защитници. Опорни полузащитници ще са капитанът Небойша Йеленкович и Георги Миланов, а пред тях ще действа Христо Янев. В предни позиции отдясно ще атакува Том, а отляво Момчил Цветанов. На върха на нападението ще бъде голмайстора на Литекс през тази еврокампания Светослав Тодоров.

Съставът на Литекс за мача с Висла:

Винисиус Баривиейра – Илия Миланов, Николай Бодуров, Пламен Николов, Петър Занев – Небойша Йеленкович, Георги Миланов, Христо Янев – Том, Момчил Цветанов, Светослав Тодоров.