Капитанът на Литекс Ивелин Попов започва поредния си сезон с екипа на Литекс. Националът даде интервю за клубния сайт, в което сподели мнението си за подготовката, новите попълнения и амбициите на ловчанлии през новия сезон.

- Г-н Попов, как върви подготовката?

- Всичко е нормално. Тренировките са тежки. Натоварванията – също. Винаги е така по време на първия лагер.

- В каква форма сте вие и как виждате останалите си съотборници?

- За съотборниците си не искам да говоря. Нямам право да коментирам. Има треньори. Те могат да говорят по този въпрос. Специално за мен мога да спомена, че не се намирам в оптимална форма. Но това е нормално. Все пак сме на 12-ия ден от началото на летните лагери. Има време.

- Какво е мнението ви за трансферите на Небойша Йеленкович и Христо Янев?

- Йеленкович е добре познат в Литекс. На практика той се прибра вкъщи. Янев също е опитен футболист. Двамата има какво да дадат на отбора. Могат да ни учат на хубави неща. Дано покажат на 100 % качествата си.

- Всяка година по това време медиите виждат Литекс като основен претендент за титлата и Купата на България. Съгласен ли сте с това мнение?

- Всеки има право да коментира, каквото иска. Аз съм амбициозен човек, собственикът също. Треньорът – също. Но нека не говорим за цели сега. Предпочитам да коментираме след края на първенството. Като теглим чертата и видим какво сме постигнали и какво не. Слушам сега, че всички искат другото лято да играят УЕФА и Шампионска лига. Както е тръгнало, не можем да се вредим от претенциите на другите. Нещо май няма място за нас. Ние сега ще си мълчим. Ще коментираме след края на първенството.

- Как гледате на конкуренцията? Левски и ЦСКА са неубедителни в контролите.

- Честно да ви кажа – не следя никой клуб. Гледахме отчасти контролата Левски – Черно море. Но по-важно е да се интересуваме от нашата игра. Да направим така, че конкуренцията да се съобразява с нас, не ние с нея.

- Очакванията ви за представянето на Литекс в новосформирания турнир „Лига Европа”?

- Имаме златен шанс, който не трябва да го изпускаме. Със зъби и нокти трябва да се борим, за да влезем в „Лига Европа”. Там са истинските мачове. Там ние, младите футболисти, можем да покажем какви са ни възможностите. Там се вижда на какво ниво сме. В България играем два, три мача, после ни няма никакви. В Европа, ако си дори малко колеблив, те връщат назад.

- Споменахте, че планирате брак с приятелката ви Симона. Решихте ли кога?

- По принцип не искам да правя конкретни планове. Две години сме заедно. Щом толкова се изтърпяхме, значи нещата са добре. Но нека времето покаже какво трябва да направим. Не искам да предизвиквам съдбата с приказки и планове сега. Ще кажа нещо, може да се случи друго. По-добре да си мълча.

- Какво си пожелавате за новия сезон?

- Само да съм жив и здрав. Друго не искам. Това имам ли го, всичко ще е наред. Както знаете в края на миналото първенство бях контузен. Усетих какво е това. Беше ми ужасно кофти, защото бях с патерици, а хората гледаха със съжаление на мен. Аз не обичам да ме съжаляват. На никой не му пожелавам такава контузия.