Старши треньорът на Левски Илиан Илиев пое вината за отпадането на „сините“ от Сараево. Той обаче призна, че в отбора има липса на колектив и проблеми в съблекалнята.

„Аз поемам вината, аз нося вината, че играхме по този начин, тъй като не успях да убедя футболистите, че това е повече от мач за съперника“, сподели Илиев.

„Да, неприятно е да се говори след такъв мач, естествено, че вината е моя, тъй като не показахме на моменти, че ние, или точно аз не успях да убедя футболистите, че в този мач има нещо повече от една футболна среща. Предвид ситуациите от първата среща. Трябва не толкова футболни качества, колкото хъс и желание. Не, че нямаха желание, но съперникът вкара повече сърце. Дадохме възможности на техния тим да използва силните качества на тяхната 7-ца“, добави наставникът на „сините“.

„Неприятно. За поредна година приключваме преди да сме започнали. Доста неща има да се вършат тук. Има големи проблеми във взаимоотношенията между футболистите. Всеки е доказал качествата си, но без да поглежда към съотборника си, е трудно. Трябва да се променят взаимоотношенията вътре в отбора. Това не е от вчера, това е трупано, но губим всички. А когато печелим печелим всички.“

„Трябва да се разбере, че тези отпадания не са плод само на спортно-технически грешки, но вътре трябва да има колектив. Особено срещу отбори, които на всяка цена са готови да победят“, сподели още Илиан Илиев.

„Казах им едно в началото, може и да не постигнем успехи, но важното е като влезем в съблекалнята да можем да се гледаме в очите. Трябва всеки да може да погледне човека до себе си“, завърши треньорът на Левски.