Старши треньорът на Левски Ясен Петров заяви, че няма причина да се срамува от своите футболисти. Според него те са заслужавали успеха и само могат да съжаляват за изпуснатия шанс. Той подкрепи и „грешника” Иво Иванов, който си вкара автогол в края на мача.

„За сетен път не ни достигна малко по-голям турнирен опит, но аз лично днес нямам основание да се срамувам от нито един от нашите футболисти. Както всички левскари трябва да се гордеят с тази публика”, заяви Петров. „Само можем да съжаляваме, че не успяхме да вземем трите точки в този мач”.

 

 

„Поредният зрелищен мач за нашия отбор пред нашата публика, в който за съжаление показахме много добър футбол, но поради липсата на късмет или малшанс не успяхме да победим”

 

 

„Нормално беше да знаем, че Лил ще потърсят равенство от статични положения. Пуснахме Иво, защото играе добре с глава, това е футболът, случва се, трябва да подкрепим Иво, както го направи публиката”.

 

 

„До преди 4 месеца никой не е очаквал това от един почти нов отбор, защото убеден съм, че и днес имаше много положителни емоции, нормално е да правим грешки, но това е нашият път. Нормално е, когато водим битки, искаме да задоволим очакванията на хората, а същевременно в хода на нашите битки градим нашия отбор. На този отбор му трябва време, той показва, че може да играем срещу добри отбори като Лил, да покаже едно добро лице, за жалост не ни достигнаха 3-4 минути, но това е нашият път, в него ние ще допускаме грешки”.

 

 

„Справихме се добре в защита, Сержиньо Грийн бе на висота. Едно дръвче като го засадиш му трябват 4 години. Наистина ще ни трябва много време, но не можем да бъдем недоволни от начина на раздаване на нашите футболисти, особено в Лига Европа”.

 

 

Относно мача с Гент, треньорът коментира: „Ще отидем и ще играем футбол, ще се опитаме да се представим по същия начин. . В тази група явно всичко е възможно, няма да си правим сметки, сигурен съм, че нашият отбор ще даде всичко от себе си и срещу Гент, и срещу Спортинг. Сега обаче вече мислим за мача със Славия. Предстои ни много важен мач в България”, завърши Петров.

 


--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg