Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров подчерта, че тимът на Брага е големият фаворит не само в утрешния сблъсък между двата тима, но и за спечелване на първото място в група C на Лига Европа.

„Няма да открия топлата вода, ако кажа, че Брага е изключително силен отбор. Той го показва със своето поведение до този момент и резултатите. Брага е лидер в групата до този момент с победите над Хофенхайм и Истанбул Башакшехир“, коментира Херо на официалната пресконференция преди мача.

„Направи ми впечатление, че този отбор има изграден стил и начин на игра. Много изчистен стил. Има много огромни ротации в състава. Трудно може да се каже титулярния състав. Много комбинативен футбол, но като всеки отбор си има и своите слабости“, каза още специалистът.

„Опитът е много ценен. Това, че имаме доста опит в Европа е някакъв плюс за нас, но не значи, че мачът е предрешен. С резултатите, игрите и потенциала си Брага показа, че е фаворитът в нашата група. Не съм изненадан от класирането в групата, въпреки че много специалисти предричаха, че големият фаворит ще бъде Хофенхайм. Според мен обаче, Брага е заслужен лидер в момента. Надявам се утре да покажем, че сме готови за този мач. Надявам се да затрудним и да изненадаме противника, доколко ще успеем ще видим“, допълни Димитър Димитров.

На пресконференцията бе също и звездата на българите Марселиньо, който също обяви Брага за фаворит: „Да, отборът на Брага е фаворит в този мач. Това е голям отбор със силни играчи, но ние сме готови да направим добър и силен двубой.“