Старши треньорът на Байер Леверкузен Хайко Херлих определи Лудогорец като най-тежкият съперник на "аспирините" в групите на Лига Европа.

Бившият германски национал сподели в Разград, че е направил добър анализ на българския шампион, който според него е много агресивен и скоростен отбор.

"Към момента съм на мнение, че Лудогорец е най-силният ни съперник, но разбира се, нещата могат да се променят в хода на турнира. Гледахме много видео материали, моят помощник треньор Нико Шнек бе тук преди две седмици, изгледа един мач, събра впечатления от стадиона, хотела, обстановката и града. Също и от манталитета. Срещу нас излиза силен съперник."

"Не искам да изтъквам определен футболист. Като цяло Лудогорец играе много агресивно, с голяма скорост и имат манталитет на победители - иначе няма как да станеш седем пъти подред шампион. Те определено имат добър манталитет."

Относно евентуални ротации в състава, Херлих отговори: "Искаме да играем смело и с голям хъс. Винаги казвам, че нямаме само 11 титуляри, а много, в най-добрия случай 20. С оглед на цикъла от мачове на три дни ще направим някои промени в сравнение с мача с Байерн. Фактът обаче е, че ще излезем на терена с възможно най-добрия отбор.