Хеан Деса няма да пътувал с Левски за първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа срещи словенския Марибор. Това стана ясно, след като се появи известна надежда, дадена на старши треньора Люпко Петрович от двамата кондиционни треньори Роко Перота и Ясен Екимов. Те двамата докладваха на старшията, че перуанецът кондиционно е готов.

Вчера преди тренировката имаше разговор между Петрович, двамата му помощници и Деса, в който се появиха надежди, че перуанецът може да пътува с отбора за Словения.

Люпко Петрович поиска мнението и на лекарят на отбора д-р Иванов за състоянието на нападателя. Медицинското лице в Левски е било категорично, че Деса не трябва да взима участие в първия мач в Марибор. Д-р Иванов е изтъкнал своите медицински аргументи пред Люпко Петрович. Така Деса окончателно отпадна от групата на отбора, която пътува в сряда за Марибор.

В началото на следващата седмица ще бъдат направени отново пълни медицински изследвания на перуанеца и ако всичко при тях е наред, той пак ще бъде подложен на фитнес тест, който ще покаже дали ще може да играе в срещата реванша, която е на 21 юли.