Двама от грешниците за шампиона Лудогорец в решителния мач срещу Левски миналата година отпаднаха от групата на тима за мачовете със Слован Братислава. Жуниор Кишада и Мичел Бургзорг няма да имат право да играят срещу словаците. Кишада пропусна две 100-процентови положения пред вратата на „сините“, с което не даде възможност Лудогорец да празнува титлата на „Герена“. В последната минута пък Бургзорг подложи крак и отклони изстреляна от Станислав Ангелов топка, която изненада Владо Стоянов.

Лудогорец вече картотекира своя отбор за мачовете със Слован, като все още има възможност за една корекция в състава 24 часа преди мача. Освен Кишада и Бургзорг другите футболисти, на които няма да се разчита от групата провела лятната подготовка са Георги Костадинов, Димо Бакалов и юношите Тейнур Марем и Кристиян Китов.

За Георги Костадинов съществува вариант за трансфер в друг клуб преди началото на шампионата. Той бе желан от Петър Хубчев в Берое, но за момента няма постигнато споразумение със старозагорци. Юношите Марем и Китов логично не попаднаха в списъка, а Димо Бакалов пропусна цялата подготовка на отбора.

Всички нови футболисти са картотекирани – Мишел Платини, Христо Златински, Фабио Ешпиньо и Дани Абало могат да бъдат на разположение на Ивайло Петев. Абало все още няма дебют за отбора, тъй като е изостанал в подготовката. Той бе в групата за мача с Берое, но не се появи в игра.

Ето групата на Лудогорец за мачовете със Слован:

Вратари: Владислав Стоянов, Иван Чворович, Георги Аргилашки

Защитници: Козмин Моци, Теро Мантула, Александър Барт, Йордан Минев, Жуниор Кайсара, Шоко, Витиня

Полузащитници и нападатели: Светослав Дяков, Христо Златински, Фабио Ешпиньо, Дани Абало, Мирослав Иванов, Иван Стоянов, Михаил Александров, Марселиньо, Себастиян Ернандес, Мишел Платини, Роман Безяк