Българският шампион Лудогорец гостува довечера на швейцарския Базел в четвъртия си мач от груповата фаза на най-престижния футболен турнир на Стария континент – Шампионска лика. Двубоят е от 21.45 часа на стадион „Санкт Якуб Парк“ и можете да го проследите в Gong.bg, както и да го слушате по Дарик радио.

Само преди две седмици Базел се превърна в първата „жертва“ на Лудогорец в Шампионската лига, а тимът от Разград записа историческа победа на български отбор в турнира. Лудогорец победи с 1:0 с гол на Йордан Минев и така събра 3 точки в актива си в групата, колкото имат и Ливърпул и Базел. Начело във временното класиране е Реал Мадрид.

От лагера на българския първенец не крият апетитите си за нов добър резултат срещу швейцарците, този път като гости.

Лудогорец

източник: Георги Димитров, Gong.bg

Интересен факт е, че голмайсторът от първата среща между двата тима – Минев е наказан и няма възможност да вземе участие във втория мач, но също е в Базел със съотборниците си.

Треньорът Георги Дерменджиев пък заяви, че предстои един мач на високо тактическо ниво.

„Разликата между този мач и този, който се игра в София е много сериозна. Ние ще гледаме да атакуваме и да вкараме гол, а също така ще се опитаме да не допуснем такъв“, заяви Дерменджиев.

В другия мач от групата на Лудогорец Ливърпул гостува на Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“, също от 21.45 часа.