Вратарят на Левски Георги Петков призна, че е допуснал грешки, както при червения картон за халфа на „сините” Георги Сърмов, така и при гола на Залцбург, след който австрийският тим победи на „Герена” с 1:0. На фенове, които го нападнаха пред стадиона, Петков отвърна „Спокойно, след два месеца ще се отървете от мен”, с което явно намекна, че ще си тръгне през зимата.

„Моя грешка, допуснах грешка. Но за да победим, трябва да отбележим гол, не може да разчитаме, че последните пет минути ще устискаме,” заяви след срещата Петков.

Стражът обясни решенията си и при двете ситуации. При първата той тръгна да се надиграва с австрийски нападател, изгуби топката, а след това Сърмов спря с цената на нарушение и червен картон атаката. „Не исках да ритам топката, излъгах нападателя, и след това трябваше да изляза, но не успях да се справя,” коментира вратарят.

„Дълъг тъч, излязох, ако мога да помогна на защитниците, като видях, че не мога, се върнах, но топката влетя отгоре в горната част,” каза Петков за попадението на Залцбург в последните секунди на двубоя.

„В болното рамо ме удариха, неприятно, но какво да се прави,” призна Гошо Петков за измъчващата го травма в рамото, която отново се обади.

„Съжалявам, че изпуснахме едната точка, а най-вече, че можехме да спечелим и три.

Аз нямам проблеми със съотборниците си, никога не е било някой да обвинява някой,” завърши Георги Петков.