Спортният директор на Левски Георги Иванов твърдо застана зад футболистите и треньора Ратко Достанич, въпреки тежката загуба с 0:4 от Лацио в турнира Лига Европа. Гонзо потвърди, че Достанич остана на поста си.

„Играта, която показахме, е много обещаваща, мисля, че нещата ще потръгнат. Проблемът е от началото на сезона, ако си бяхме вкарали положенията и не бяхме направили тези грешки мисля, че резултатът щеше да бъде друг. Но каквото и да си говорим 4:0 е сериозен резултат, не трябва да обвиняваме футболистите, това е футболът”, заяви Гонзо след края на мача.

По повод критиките за играта на „сините”, спортният директор каза: „Много ми е интересно, вие не виждате ли, че има подобрение в играта и отборът почва да играе по начин, по който не е играл от 2 години. Вие гледате само загубите, освен загубите от Виляреал и Лацио, надиграхме останалите по категоричен начин. Сигурен съм, че Левски оттук нататък ще има много по-добри резултати. Дай Боже да почнем да вкарваме, затова имаме нападатели, това е тяхната работа. Нищо не можем да направим в този момент, с тези футболисти разполагаме в момента. Ние не можем да виним само нападателите или защитниците. Треньорът остава”, потвърди Гонзо.

„Доста неприятни контузии (на Елин Топузаков и Дарко Тасевски), Гошо Петков и Живко Миланов също няма да могат да играят неопределено време. Съжаляваме, но няма какво да направим, ще се оправяме без тях”.

„Левски миналата година играеше трагичен футбол. Спечелихме благодарение на това, че вкарахме голове без положения. В момента Левски се опитва като отбор да играе по най-добрия начин. На мен лично от това, което виждах отвън Левски контролираше играта през целия мач. Допуснахме досадни грешки, не вкарахме положенията си, оттам нататък големият отбор затова е голям, защото когато има едно положение, вкарва един гол”.

„Левски винаги е бил сплотен и няма никакви проблеми, който отвън се опитва да изкара, че отборът е на автопилот е пълна лъжа. При футболистите може би има психологически проблем, но съм сигурен, че когато Левски излезе от тази криза ще бъде много, много по-добър, отколкото е бил и миналата, и по-миналата година. Нито един мач не е гаранция, че ще спечелиш. И днес контролирахме играта. Лацио направиха 4 атаки, направихме 4 грешки и ни вкарахме 4 гола”, завърши Гонзо.