Спортният директор на Левски Георги Иванов – Гонзо остана много щастлив след успеха над АИК с 2:1 и класирането на „сините” за групите на Лига Европа. Гонзо сподели, че целите пред Левски са тимът да излезе успешно от групите на надпреварата.

Ето какво сподели Георги Иванов след двубоя:

Това е моят Левски, както и на феновете. Благодарим за подкрепата. Дано и в групите показваме същата игра.

Бях сигурен в победата и знаех, че нашият отбор има сили да обърне мача. Трябваше да помогнем на Божидар Митрев и да спечелим мача. По някакъв начин трябваше да се забрави тази грешка. Показахме, че сме колектив. Че можем да играем и красиво и за резултат.

В Левски винаги е имало добър колектив, нещата пък, които се питаш за спорове за капитански ленти и подобни неща, мога само да им се смея. Надявам се да продължавам в същия дух.

Ще преценим дали ни трябват нови футболисти, на кои постове. До 31 е трансферният прозорец. При всички положения ще вземем още един играч.

Главният виновник Левски да играе по този начин и да се развива така, е г-н Тодор Батков. Въпреки всичките неща, които минаха миналата година този човек продължава да дава парите. Той осъществи всички трансфери, които бяха. Без неговата подкрепа нямаше да успеем.

Показахме много класа днес, както срещу Калмар, така и днес. Трябва да се разбере, че футболът в Европа и този в България е коренно различен. Няма как да покажем тази игра и в А група, тъй като отборите се затварят и гледат да паднат с по-малко. Това е успех за тях. Направихме една крачка, имаме още да правим. Левски ще започне да показва истинското си лице след нова година.

Целите са ни да излезем от групите. Ще видим какъв е жребия. Който и да ни се падне, мисля, че ще имаме силите да го преодолеем. И днес можеше да паднем, но показахме дух.

Гарра Дембеле направи уникален мач. Той свърши своята работа по най-добрия начин. Бореше за всяка топка. Аз гледам цялостно на играта му, а не само пропуските. Всички днес бяха перфектни.

Ние самите ще създадем нова приказка. Вярвам в тези футболисти, които останаха в отбора, в тези, които привлякохме.

Тази вечер ще се радваме на успеха, след това имаме мач с Видима, почивката за националния отбор ще ни даде възможност да подготвим отбора, защото при този цикъл четвъртък неделя почти не ни остава възможност за тренировки.