Медиите в Швейцария се интересуват живо от предстоящия мач на местния шампион Базел срещу българския първенец Лудогорец в Шампионската лига в сряда. След като се свързаха първо с бившия селекционер на България Пламен Марков, сега се обърнаха към най-топлата връзка между българския и швейцарския футбол - Петър Александров. 

Героят от САЩ'94 направи сериозна кариера в страната на часовниците, шоколадите и банките, а сега е в управата на местния Санкт Гален. Той предупреди играчите на Базел да не подценяват разградчани, въпреки че са фаворити в сблъсъка на Националния стадион "Васил Левски". 

"Лудогорец направи два много силни мача с фаворитите в групата в Шампионската лига и сега е пълен с увереност преди сблъсъка си с Базел. Те вече имат и опит, след като стигнаха до осминафиналите в Лига Европа миналата година, а сега са и в най-престижния турнир."

"А и да не забравяме, че те имат доста опитен и сплотен отбор, който се е сработил, за разлика от този на Базел, който през лятото се промени драстично. Факт е, че швейцарците имат повече опит в големи мачове, но ще им бъде много тежко в София и в никакъв случай не трябва да подценяват българите", сподели Александров пред RTS. 

Той говори и за родния футбол, като направи сравнение с швейцарския. Според него, родните условия са на светлинни години зад тези в Швейцария.

"Няма да ви лъжа, тук е много по-добре, отколкото в България. Но и футболният шампионат в родината ми е интересен, ако не друго. Проблемите там обаче са много, националният отбор страда, защото няма звезди от европейска величина, а Лудогорец е изключението от тази картинка."

"Те са отбор само от пет години, но вече имат три титли и са много амбициозни. Няма да се учудя треньорът им Георги Дерменджиев да бъде уволнен, ако не спечели актив в тази група, нищо че тя е най-тежката в турнира", сподели още героят за България от незабравимото американско лято преди 20 години.