Полузащитникът на Левски Даниел Боримиров се появи в игра точно преди почивката на мача с Тампере, но не успя да промени събитията на терена: „С тази игра не заслужавахме да продължим напред в Европа,” каза ветеранът. „В трети мач бяхме без лице, преди имахме друг облик в Европа. С три тренировки няма как да изляза титуляр, треньорът решава как да играе.” Боримиров продължи: „Не успяхме да покажем възможностите си. Беше изключително трудно да намерим пролука в тяхната защита и не намерихме решение как да преодолеем техните бранители, за да се стигне до гол.”

Валери Домовчийски, който бе най-деен в атаката на Левски, поне през първото полувреме, допълни: „Почваме от нулата! Не сме подценявали съперника, така се случи, че не успяхме да отбележим гол. В следващата една година трябва да върнем това, което бяхме постигнали.”

Нападателят на Левски Христо Йовов коментира след отпадането на „сините” от Тампере: „Не очаквахме това да се случи и да отпаднем. Всеки може да загуби. Бързо ни свалиха на земята, но лошото е, че пожертвахме цяла една година за нищо. Пропиляхме една година в два мача, но не сме изчерпани. Грешката ни беше в първия мач, а не в днешния. Ако не върнем играта си, сме за бракуване.”

Седрик Бардон бе изключително разочарован и каза: „Аут сме, Левски е по-слаб от Тампере. Не съм доволен от играта си.”

Игор Томашич, който пропусна мача с Тампере заради контузия, коментира: „Ние сме по-класен и по-голям отбор от Тампере и да отпаднем така е жалко. Малко трудно, малко тежко ще ни бъде да играем цяла година без Европа. Левски няма да играе нито един европейски мач и е трудно. Трябва винаги да имаш мотивация, ние сме футболисти и това ни е работата, но просто не е същото, като да играеш в Европа.” Хърватинът бе категоричен в едно: „Това, че не играем в Европа обаче не означава, че трябва да се откажем от титлата.”

Футболистът на Левски Миро Иванов заяви след края на загубата от Тампере, че е изключително разочарован, но равносметката от мача ще бъде направена по-късно. „Нямахме късмет. За съжаление отпаднахме без вкаран гол. В съблекалнята няма настроение не е времето сега да правим равносметка, ще я направим по-късно”, заяви играчът. „Тампере не е толкова слаб отбор, колкото казват всички”, завърши Миро Иванов.

Левски отпадна от Тампере Юнайтед във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Финландците продължават напред след общ резултат от двете срещи 2:0.