Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев е категоричен, че ЦСКА-София не би трябвало да има проблем от УЕФА да участва в евротурнирите, ако успее да се класира за тях през следващия сезон. 

"Има ЦСКА, който играе на "Народна армия", оттам насетне е въпрос на това да бъде припознат от феновете или не този отбор. Напролет, ако се класират за там, би трябвало да играят без проблем в Европа. Нека да се класират, пък ще видим", сподели Фурнаджиев пред БНТ1. 

Според него новият формат на първенството е успешен, а също така препоръча на останалите отбори да следват примера на развитие на Лудогорец. 

"Направихме нов формат на първенството и за момента този формат се оказва успешен. Лудогорец е моделът, по който трябва да се върви. Да не забряваме, че 26 години само се рушеше с изкюлчение на последната година, в която се отпуснаха пари за осветление и ремонт на някои стадиони", сподели още Фурнаджиев и говори и за националния отбор. 

"Не може да очакваме някакви резултати на национално ниво, без да работим. През 1994 г. четвъртото ни място беше плод на една над 25-годишна стратегия в спорта. Някога имаше спортни интернати, треньори, които от първия ден започваха да събират децата, търсеха ги."

"Имаше подбор между всички деца в България. Докато ние нямаме система, по която да направим нещо подобно. Затова на предишния конгрес на БФС взехме решение и внесохме предложение в министерството на спорта да се въведе отново футболът в училищата", сподели още вицепрезидентът на БФС.