Старши треньорът на холандския Витес Арнем Фред Рутен изрази оптимизма си, че неговият отбор е подготвен за утрешния мач с Локомотив Пловдив в Ловеч и ще продължи в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

„Нашата задача е да преминем в следващия кръг на Лига Европа и ще направим всичко възможно това да се случи. Ние сме добре подготвени, а моите двама асистенти гледаха няколко мача на противника. От няколко часа сме в Ловеч, в хотела всичко е о'кей, хората тук са гостоприемни, за което им благодаря. В Локомотив Пловдив са по-напред с подготовката и играха мачове на по-високо ниво, това е тяхното предимство. Нямам кадрови проблеми с контузени футболисти. Единственият ми проблем е, че в подготовката сме на две седмици и половина и може би ни трябва още една седмица, за да сме напълно готови. Нашият отбор е уверен в силите си.“

Попитан дали знае, че Локо Пд е напуснат от един от най-добрите си футболисти Даксон Да Силва и може ли това да се отрази на неговата тактика, той каза, че когато даден отбор е напуснат от най-добрия си играч, това определено е неприятно, но едва ли Локомотив е само Даксон. Фред Рутен заяви, че за всеки треньор такава ситуация е неприятна.

Запитан дали знае, че мачът ще бъде в Ловеч, където е играл Станислав Манолев, с когото двамата работиха заедно в ПСВ Айндховен, холандският наставник заяви: „Не знаех, че Манолев е играл тук. С него бяхме в прекрасни отношения, докато му бях треньор. Жалко, че не игра редовно в края на миналия сезон. Сигурен съм, че той отново ще играе футбол на високо ниво.“

Рутен бе впечатлен от горещината в Ловеч и премести тренировката на Витес с половин час по-късно и с усмивка заяви, че ако е зависело от него, би преместил за по-късно и началния час на утрешния мач. Двубоят от втория кръг на Лига Европа Локомотив Пловдив – Витес е от 18:30 часа в четвъртък в Ловеч.