Френският рефер Клеман Тюрпен ще свири първата осминафинална среща в Лига Европа между Лудогорец и Валенсия. 31-годишният съдия става най-младия международен рефер на Франция, след като получава тази възможност през 2009 година. Тогава Тюрпен на 27 години. Той бие още един рекорд през 2011 година. Той получава назначение да ръководи финала за Купата на Франция между ПСЖ и Лил. Така реферът става първия съдия под 30 години, който получава наряд за финала на турнира.

Интересното е, че този сезон Тюрпен ще свири втори мач на български отбор в Европа. Французинът получи назначение да ръководи двубоя на Ботев срещу Жрински Мостар в Лига Европа, който се игра през лятото и завърши с победа на „канарчетата“ с 2:0.

Освен това тази година Тюрпен е ръководил и два мача, в които участие взеха съперници на Лудогорец в европейските турнири. Той свири двубоя между Макаби Тел-Авив и Базел, който завърши 3:3, както и домакинството на Лацио на Трабзонспор (0:0). Французинът показва жълт картон на капитана на националния отбор Ивелин Попов в двубоя между Кубан Краснодар и Фейенорд.