Финландският младежки национал Теро Мантула и левия бек от португалия Витиня отпаднаха от състава на Лудогорец за мачовете с Динамо Загреб в Шампионската лига. За двамата не остава място за картотека в най-престижния турнир. „Орлите“ картотекираха 22-ма футболисти, които ще бъдат на разположение на Ивайло Петев.

По правилник отборът може да запише 25 човека за мачовете, но четирима от тях трябва да са собствени юноши. Лудогорец на практика обаче разполага само с един собствен юноша в лицето на Диян Димитров, който е задължителен и съответно е попаднал в картотеката. Спортно-техническия щаб на разградчани е взел решение, че няма смисъл да бъдат вписвани още юноши, които така или инаме нямат шанс да попаднат в състава. Така от правилата на УЕФА пострадаха Мантула и Витиня, които няма да играят за Лудогорец.

Картотеката обаче може да бъде променена до вторник вечерта. До тогава може да се вземе решение за една промяна, като за целта бъде отписан един от картотекираните футболисти, който да бъде заменен с друг. Много е малко вероятността Лудогорец да уреди с документи новото си попълнения Паулиньо и той да бъде на разположение на Ивайло Петев.

Според статистиката най-много мачове в евротурнирите от сегашния тим на Лудогорец има Станислав Генчев, който е играл в 38 срещи и е вкарал 4 гола. Новото румънско попълнение Козмин Моци има 29 мача и 1 гол. Емил Гъргоров е с 25 мача и 5 гола. С 16 участия в Европа е централния бранител Любомир Гулдан, както и Урош Голубович, 15 мача има Миро Иванов, 13 – Йордан Минев. С мач по-малко е друго ново попълнение – Франк Гела, а Александър Барт е с 10. Мачове в евротурнирите имат още Иван Стоянов и Светослав Дяков.

Така на практика от евентуалния титулярен състав на Лудогорец за мача с Динамо Загреб единствените футболисти, които няма да имат опит в евротурнирите ще са новото попълнения Уилсон Кайсара и Марселиньо.

Съставът на Лудогорец за Шампионската лига

Вратари: Урош Голубович, Иван Чворович, Георги Аргилашки

Защитници: Александър Барт, Любомир Гулдан, Козмин Моци, Йордан Минев, Уилсон Кайсара, Шоко, Диян Димитров

Полузащитници: Светослав Дяков, Станислав Генчев, Георги Костадинов, Мичел Бургзорг, Мирослав Иванов, Иван Стоянов, Михаил Александров, Димо Бакалов, Франк Гела, Марселиньо

Нападатели: Емил Гъргоров, Кишада