Голямата звезда на испанския Еспаньол Ву Лей ще играе срещу българския шампион Лудогорец в двубоя между двата тима от Лига Европа в четвъртък. Атакуващият футболист получи повиквателна за решителната световна квалификация на Китай със Сирия и бе под сериозен въпрос за мача на своя клубен тим в Лига Европа.

Ръководството на испанския клуб обаче успя да се договори с Китайската футболна федерация, Ву Лей да се присъедини по-късно към лагера на Китай, чийто тим се изправя срещу Сирия на 14-ти ноември.

Ву Лей е единственият китайски футболист, който не се състезава в местното футболно първенство. Селекционерът Марчело Липи настояваше да има повече време за работа с футболистите си преди срещата, но по всичко личи, че играчът на Еспаньол няма да бъде сред тях.

Ву Лей е получил разрешение да отпътува за Китай веднага след мача на каталунците срещу Атлетико Мадрид в неделя, 10 ноември. Това означава, че футболистът ще бъде на разположение на своя наставник Пабло Мачин и за мача с Лудогорец в четвъртък.

Еспаньол надви Лудогорец в Разград преди две седмици с минималното 1:0 и нанесе първа загуба на „орлите” в Лига Европа.