Шефът на Берое Ваня Джаферович коментира неприятните сцени, които се разиграха с феновете на заралии преди реванша с Радник.

След като беройци победиха с 2:0 и се класираха за следващата фаза на Лига Европа, Джаферович обясни, че му е тъжно, че такива грозни сцени са се състояли преди двубоя. Той добави, че от старозагорския тим не са правили изявления до момента по въпроса, защото не са искали да вкарват напрежение в редиците си.

„Искам да поздравя всички фенове и да благодаря на привържениците, които ни подкрепиха“, започна Ваня Джаферович след успеха над Радник и класирането на втория предварителен кръг на Лига Европа.

„Колкото до неприятните събития - не искахме да вкарваме напрежение в отбора и да говорим за това нещо преди мача. Това създава напрежение. Хубаво е, че победихме и продължаваме напред. Не бях тук вчера, но ни казаха какво се е случило. Наши фенове са дошли в хотела, седнали са пили са и не са правили хулигански проява. Изведнъж към 23.30 часа се е събрала група хора, които са почнали да хвърлят бутилки, камъни, имали са ножове. Нашите хора са стояли тук и са поискали да се скрият в хотела. Влезли са в Лоби бара, но тези хора са ги последвали. Има снимки и се вижда какво е било. Треньорът Александър Димитров разбрал какво става, и затова прибрал играчите по стаите. Вижда се от записите, че нашите фенове не са направили нищо, за да провокират тези фенове. Наши хора са викани да бъдат разпитвани в полицията. Органите на реда казаха, че нашите не са направили нищо. На мен ми тъжно, аз съм роден тук и такива неща не бива да се случват. Това не е война, а беше като военно положение“, каза Джаферович.

„Има едно пострадало момче, но е добре вече“, завърши шефът на заралии.