Има един рефрен на синята агитка: „Дъжд вали, дъжд вали, Левски пак ще победи!” Хората са го измислили не само заради благозвучието, а и защото имат основания от многото „мокри”, но победни мачове на техните любимци.

Сега, преди реванша с Тампере, акцентът от спортно-технически се измества сякаш към вторичния метеорологичен фактор. А не би трябвало. Вярно, финландците не се славят с особена техника, а предимно с физическата си сила, а на тежък терен това би дало известно предимство на северняците. Но дали това е чак толкова важно?

Ако си майстор, ще победиш при всякакви атмосферни условия. Помня как навремето Люпко Петрович разправяше за един мач в Белград на своята Звезда с норвежки тим, който умишлено насрочили в най-големия летен пек следобед. И скандинавците скъсали от тичане сърбите, сякаш всеки ден играят на 35 градуса.

Така че – който си го може, не гледа към небето. А пък, освен всичко друго, май и от там ще дойде помощ. Синоптиците предричат, че дъждът в София ще спре утре преди мача и трибуните ще се напълнят с хиляди сини шалчета.

А най-добре е всички на „Герена” да си припомнят рефрена на агитката за дъжда и да забравят притесненията си.