Старши треньорът на Левски Ратко Достанич сподели, че според него отборът е на правилния път, и иска да продължава да играе по начина, по който го направи днес срещу Дебрецен. „Сините” загубиха за втори път от унгарците и отпаднаха от Шампионската лига, но ще играят в Лига Европа.

„Първо искам да честитя влизането в групите на Шампионската лига на Дебрецен. За днес не мога да кажа нищо, изиграхме много сериозен мач. Момчетата дадоха всичко от себе си, достойно завършихме участието си в Шампионската лига. Феновете ни заслужаваха да направим такъв мач,” заяви Достанич след мача.

„Много грешки допуснахме в двата мача, а на това ниво, те не се прощават. В първия мач имахме пет-шест положения, сега отново направихме, но трудно вкарваме,” обясни треньорът на Левски. „Да не бързаме с търсенето на нов нападател, аз ще дам шанс на тези, с които разполагаме. Спокойно трябва да взимаме всички решения, трябва ни време, за да намерим много добър нападател. Навсякъде по света търсят добри нападатели.”

„Доволен съм, че добре контролирахме мача, владеехме топката, и създадохме много положения. Благодаря на футболистите, че дадоха всичко от себе си. Искам Левски да играе така,” добави специалистът.

„Знаехме, че бият отдалеч, направихме всичко възможно, но наши грешки ни попречиха. Мога да кажа на Дебрецен, че в групите на ШЛ се играе много трудно, защото там има много големи отбори, с големи бюджети,” завърши Достанич, който бе изпратен с аплодисменти от унгарските журналисти.