Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров заяви след загубата от Милан, че ако разградчани имаха шанс и късмет, можеха да се представят много по-добре.

„Когато загубиш, естествено да не си доволен. Бяхме равностойни през по-голямата част от мача. Милан съвсем заслужено продължи на база на своя опит, класа и рутина“, коментира Димитров.

„Опитахме се да играем максимално открито и да играем нападателен футбол. Не успяхме да реализираме положенията, които създадохме и това е най-голямата разлика в тези мачове= Ако видите статистиката от мача, ще разберете, че всички показатели са били в наша полза. Но за съжаление отново загубихме. При нас има проблем в реализацията на гола. В доста моменти ги превъзхождахме, но като цяло заслужена победа на Милан“, добави той.

„Нямам претенции на момчетата. Дадоха близко до максимума от възможностите си. Излязохме с чест от тази тежка група, в която бяхме. Имахме малшанс да се паднем срещу Милан. Специално при гола нашият отбор тогава беше прекалено отворен и получихме този нелеп гол. За мен е необяснимо Милан да те хване няколко пъти на контраатаки. В първата и втората третина допускаме грешки, а точно в тези части на терена не бива. Резултатът 0:4 не е реален и колегата Гатузо го каза. Бяхме почти равностойни, но неумението пред гола и класата на Милан наклониха везните. Нормално е да не сме подготвени, Милан играе отдавна първенство. Във физическо отношение бяхме равностойни, но в игрово отстъпвахме.“, продължи наставникът на Лудогорец.  

„Ако имахме шанс и късмет, можехме да се представим много по-добре в мачовете срещу Милан. Остава да се концентрираме върху шампионата, където битката ще бъде до последния кръг. Трябва да бъдем максимално концентрирани и да търсим победата във всеки един мач, защото нашите съперници търсят победата във всеки един мач.“, каза още Димитър Димитров.