Само броени дни изминаха от началото на сезона за шампиона Лудогорец, но той вече е изправен пред решителен момент за кампанията си. Разградчани приемат унгарския първенец Ференцварош в търсене на задължителен успех, за да продължат напред в квалификациите на Шампионската лига. 

Момчетата на Стойчо Стоев играха силно, но допуснаха загуба с 1:2 в първия мач в Будапеща. Затова сега са задължени да победят, при това с подходящата разлика, за да не приключи скоропостижно авантюрата им в най-комерсиалния турнир. 

Този мач можете да проследите директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го проследим минута по минута на GONG.BG. Началният час на битката е 20:30. 

Голът на чужд терен дава поводи за оптимизъм на "орлите", но все пак имат да наваксват изоставане в резултата. Добрата новина е, че Лудогорец рядко допуска конфузни издънки в Разград в Европа, но все пак концентрацията трябва да е на максимално ниво. 

Утешението в лагера на българския шампион е, че и при отпадане пътят в Европа няма да секне, защото всеки отстранен в квалификациите на Шампионската лига продължава в Лига Европа. Но с оглед на факта, че в следващия кръг чака малтийският Валета, разградчани трябва да направят всичко, за да продължат напред, защото пътят им се открива. 

Стойчо Стоев успя да ротира състава за първенството, където и първото препятствие не беше нещо особено. Там момчетата му се справиха с лекота с новака Царско село, а голяма част от основните играчи получиха почивка и запазиха сили за важната битка с унгарците. 

Добрата новина за наставника е, че вече на разположение е халфът Абел Анисе, който направи фурор с националния отбор на Мадагаскар на турнира за Купата на Африканските нации. Въпреки че не е почивал изобщо, полузащитникът е изразил готовност да играе, но е по-вероятно да не започне в мача. 

Проблемите пред Стоев са свързани с травмите на Драгош Григоре и Яцек Горалски, но той има достатъчно класни заместници. Отново в състава ще е Марселиньо, който се видя, че продължава да е с основна заслуга в състава, въпреки че скоро навършва 35 години.