Капитанът на Базел Матиас Делгадо заяви пред официалния сайт на УЕФА, че последният им мач от групоата фаза на Шампионската лига срещу Лудогорец ще бъде като финал за отбора, тъй като българският тим е труден съперник.

Швейцарците гостуват на Лудогрец в сряда, като победителят от срещата ще си гарантира третата позиция в група и участие в турнира Лига Европа след Нова година.

И Базел, и "орлите" обаче нямат шанс за едно от първите две места в групата, на които ще завършат Арсенал и Пари Сен Жермен.

"Предстоящият мач с Лудогорец е като финал за нас. Те са много труден и добре подготвен съперник. Ако играем обаче по начина, по който играхме срещу ПСЖ, ще спечелим. В първия мач изпуснахме да спечелим и сега знаем, че трябва да го сторим на всяка цена. Мачовете с Арсенал и ПСЖ обаче ни помогнаха да натрупаме повече опит и мисля, че сега сме много по-добри." 

"Досега показахме добър футбол, но съперниците ни бяха много силни отбори. Имахме трудности, които трябваше да се отбраняваме и за съжаление взехме само една точка от досегашните четири мача. Сега ни предстоят два финала, от които искаме да вземем максимален брой точки и да се класираме в Лига Европа", каза аржентинецът.

"Ние имаме добър състав с дълга скамейка и много равностойни играчи. Нашата цел е да бъдем конкурентоспособни на всички фронтова, а когато имаш нужната дълбочина в състава, това много помага", добави Делгадо. 

"Надявам се, че ще успеем да продължим да играем в Европа и напролет. В Лига Европа играят някои от най-добрите отбори в Европа, така че нашата цел е да се класираме и да премерим силите си с тях. Всички в отбора са мотивирани и знаем, че ако играем в Лига Европа, можем да стигнем дори до полуфиналите. В първенството играем добре до този момент, но в Европа не показваме пълните си възможности. Ще бъде чудесно, ако можем да покажем пред целия свят на какво сме способни. Това е важно не само за нас, а и за града Базел. Базел се нуждае да бъде в Шампионската лига или Лига Европа, да се бори и да се развива", завърши Делгадо.

Двубоят между Лудогорец и Базел е на 23 ноември на стадион "Васил Левски" от 21:45.