Отборът на Левски загуби 1:2 от Дебрецен първия плейофен двубой от Шампионската лига. Срещата се игра на стадион “Георги Аспарухов”, като сините не успяха да покажат, че заслужават да продължат напред. Все пак шансът остава за реванша след седмица, въпреки че двата гола на унгарците на чужд терен може да се окажат много тежки за връщане.

Играчите на Ратко Достанич не убедиха и феновете с играта си, а трибуните утихнаха в 12-та и 77-та минути след попаденията на Ласло Боднар и Петер Цвиткович. Голът за домакините реализира Седрик Бардон в 51-та.

Ратко Достанич започна мача с Лусио Вагнер като титуляр, вместо Шакиб Бензукан, но след това смените предприети от треньора не доведоха до резултата, очакван от привържениците на тима.

Хаотичната игра на моменти и неубедителната защита на Левски си каза думата в този двубой. Това пролича и в самото начало на двубоя. Гостите от Унгария успяха да сюрпризират неприятно българския шампион с попадение в 12-та минута. Ласло Боднар с мощен удар от около 40 метра изненада и вратаря на сините Георги Петков, и играчите, облечени в “синьо”.

Играта на домакините изцяло се разби в минутите след инкасираното попадение. Почти половин час след гола, сините не успяха да сътворят нищо опасно пред вратата на Вукашин Полексич. Едва в края на първата част момчетата на Ратко Достанич започнаха да възвръщат увереността си на терена.

В 40-та минута Зе Соарес се размина на сантиметри от топката, опитвайки се да влезе заедно с нея в мрежата, а секунди след това и Христо Йовов записа коронния за него пропуск – да засече топката близо до голлинията.

След почивката Левски започна доста активно, като двата тима редуваха силни и слаби моменти. Един от най-добрите за “сините” дойде в 51-та минута, когато

Седрик Бардон върна Левски в играта, наречена Шампионска лига. Зе Соарес нахлу хубаво в наказателното поле на Дебрецен и подаде на непокрития французин, който от около точката на дузпата стреля без подготовка и прати топката в горния десен ъгъл на Полексич за 1:1.

Гостите обаче се оказаха по-костелив орех, отколкото си мислеха футболистите и феновете на българския шампион. В 77-та минута, след центриране в наказателното поле на Левски, Петер Цвиткович изведе отново своите напред, след като защитата на българите се пропука за пореден път.

Въпреки големия заряд, Левски не издържа на напрежението, а по показаното в първия мач, Дебрецен е тимът, който най-вероятно ще влезе в групите на Шампионската лига.

Левски: Петков, Генев, Сърмов, Йовов (Жоазиньо 71’), Топузаков, Минев, Зе Соарес, Тасевски (Ортега 60’), Вагнер, Бардон, Христов (Кръстовчев 85’).

Дебрецен: Стартов състав: Полексич, Леандро, Боднар, Рудолф, Месарош, Мате (Комлоши 15’), Киш, Варга, Кулибали, Сакали (Домби 55’), Цвиткович (Рамос 79’).