Старши треньорът на шампиона Литекс Ангел Червенков не остави нищо на случайността, и скри състава за утрешния реванши срещу Рудар от шпионите на черногорския тим. Наставникът проведе занимание, продължило час и двайсет минути, на Градския стадион в Подгорица. Времето в черногорската столица е доста тежко за игра, като в часа на мача, 21.30 българско време, все още бе много горещо и влажно.

Все пак и двата състава вече изиграха първата среща помежду си при 30-градусова жега в Ловеч преди седмица, когато „оранжевите” спечелиха с 1:0.

Официалната тренировка на Литекс в Подгорица премина във физическа подготовка, игра в квадрати и удари към вратата, но заради присъствието на съгледвачи от Рудар, Ангел Червенков спести обичайната двустранна игра. Така все още не е ясно на какъв състав възнамерява да заложи специалистът, който има да решава въпрос – кой да замести контузения Дока Мадурейра. Колебанията са между Георги Миланов и Христо Янев, като включване на втория ще предизвика рокада по двата фланга на атаката.

Интересното е, че Литекс не тренира дузпи, като явно разчита на успех още в редовните 90 минути на двубоя, и не очаква загуба с 0:1, която ще доведе до изпълнението на наказателни удари за излъчване на победител.

Мачът Рудар – Литекс, реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, е утре, от 21.30, на Градския стадион в Подгорица. Победителят ще играе или с Жилина, или с Биркиркара.