Черно море записа втора загуба с 0:1 от ПСВ Айндховен в разстояние на една седмица и така след общ резултат от 2:0 в полза на холандците, варненци отпаднаха от турнира за Лига Европа.

Пред близо 12 000 хиляди зрители на стадион „Лазур” в Бургас „моряците” не успяха да се възползват от факта, че играха цяло второ полувреме с човек повече и записаха втори неуспех срещу „лалетата”.

Единственото попадение в полза на ПСВ падна в 29-та минута, когато Мамуту Кулибали си отбеляза нещастен автогол. Малшансът удари „моряците” и на холандска земя преди седем дни, когато отборът, воден от Никола Спасов, инкасира единственото попадение във врата си в 93-та минута.

Българският защитник в състава на ПСВ Станислав Манолев маркира дебюта за новия си отбор, след като започна като титуляр на стадион „Лазур”. Именно българинът обаче остави своите съотборници с човек по-малко, след като в 44-та минута си изкара втори жълт и съответно червен картон и трябваше да напусне играта преждевременно.

„Моряците” започнаха двубоя по-отворено, а това даде шанс на гостите да играят на контра атака. Почти през целият двубоя именно това бе най-силното оръжие на играчите на Фред Рутен.

Холандците успяха да стигнат до единственото попадение в мача след малко по-малко от половин час игра. В 29-та минута Салсидо центрира отляво в наказателното поле на Черно море, Тойвонен притисна Кулибали, а последният си вкара автогол и направи резултата 1:0 в полза на ПСВ.

В 44-та минута Станислав Манолев удари с лакът главата на Миро Манолов, с което си изкара втори жълт картон и остави своите с 10 души на терена. В 25-та минута бившият играч на Литекс фаулира грубо отзад Йордан Юруков, за да види за първи път жълтия цвят в срещата.

На самата почивка, Никола Спасов не предприе смени, но няколко минути след подновяването на играта Здравко Лазаров замени Дани Георгиев. Численото превъзходство за българите през вторите 45 минути даде отпечатък върху случващото се на терена. Варненци създадоха куп положения, като успяха да ударят и напречната греда чрез Миро Манолов в 51-та минута. Българите обаче така и не успяха да стигнат до гол във вратата на направилия отличен мач страж Исаксон.

Гостите също се възползваха на няколко пъти от играта ва банк на „моряците” и стигнаха опасни контри, но и те не съумяха да преодолеят за втори път Илко Пиргов. След петминутно продължение на редовното време, главният рефер Торстен Кинхьофер даде последния съдийски сигнал на срещата при резултат 1:0 „лалетата” се поздравиха с крайния успех.

Така, ПСВ Айндховен продължи напред в четвъртия квалификационен кръг на Лига Европа, а Черно море отпадна от надпреварата, но с високо вдигната глава, след като даде сериозен отпор на холандския гранд и бивш европейски клубен шампион.