Европейската футболна асоциация оповести официално датите, на които ще стартират Шампионската лига и турнирът за Купата на УЕФА, който ще носи вече името Лига Европа, през сезон 2009/2010.

Шампионът на България ще се включи във втория предварителен кръг на Шампионската лига, като мачовете от тази фаза ще се играят на 14/15 юли и 21/21 юли. Жребият, който ще определи съперника на родния шампион, ще се тегли в централата на УЕФА в Нион (Швейцария) на 22 юни.

Носителят на купата на България и носителят на сребърните медали от българската А група ще започнат участието си в турнира за купата на УЕФА (UEFA Europa League) от третия предварителен кръг, като мачовете ще се играят на 30 юли и 6 август. Жребият за този кръг ще се тегли на 17 юли в Нион. Носителят на бронзовите медали от първенството ни пък се включва още във втория предварителен кръг на турнира за купата на УЕФА, което означава, че мачовете му ще бъдат на 16 и 23 юли, а жребият за тази фаза ще се тегли на 22 юни в Нион.

Българският футболен съюз би желал да напомни, че от следващия сезон турнирът за купата на УЕФА ще се провежда по изцяло нова формула, която предвижда три квалификационни кръга, както и един плейофен кръг преди груповата фаза.