Треньорът в школата на Реал Мадрид Александър Дюлгеров заяви, че Левски трябва да играе освободено срещу Виляреал.

„Засега всичко в Реал Мадрид е наред. Както след всяка промяна има няколко въпросителни, но засега всичко върви добре. Във Виляреал нещата започват отново. Това е един от най-силните отбори в Испания. Въпреки, че започна слабо сезона, смятам, че в евротурнирите ще се представи добре”, коментира треньорът.

„Това е доста офанзивен отбор. Силата на отбора е в средата на терена и нападението. За мен най-силният им футболист е Роси. Сена и Капдевила дават още повече сила на Виляреал. Горд съм, че имаме два отбора в Лига Европа и им пожелавам успех. Нивото между Левски и Виляреал е различно. Левски трябва да играят освободено. Виляреал играе открито и технично и мисля, че и Левски играе така смятам, че ще се получи хубав мач”, добави Дюлгеров.

„Мачът може да бъде равностоен. По принцип стадионът на Виляреал го познавам много малко. Стадионът е интересен, подобен на английските и обстановката доста се нажежава. Публиката на Виляреал посещава всички мачове. Това е един интересен отбор. Има доста привърженици от Валенсия и стадионът се пълни. По принцип следя българското първенство и смятам, че Левски има достатъчно потенциал, за да може отборът да се пребори за няколко победи. Гледам работата на Любослав Пенев и се радвам за него”, каза още специалистът.

„Това е може би пътят, по който трябва да се работи и в другите отбори. Надявам се, че срещу Фулъм ще направят нещо повече. По време на мача с Майорка валя проливен дъжд и теренът се наводни. Виляреал е техничен отбор, който се цели да задържи топката и не успя да покаже способностите си. Възможно е при по-лошо време Левски да има повече шансове. Левски трябва да играе като равностоен на Виляреал, ако иска да постигне нещо повече”, сподели треньорът в школата на Реал Мадрид.

„Да се надяваме на изненада. Засега в Реал Мадрид има идея за правене на отбор и се вижда, че се търси някакъв стил на игра, нещо ново и това е най-обещаващото за момента. Представете си един Кристиано Роналдо да играе за Левски или за ЦСКА и каква ще бъде реакцията на феновете. На тренировките е пълно със запалянковци”, завърши Александър Дюлгеров.