Георги Даскалов, бивш играч на Беласица и Пирин Бл, игра три сезона за казахстанския Иртиш, който е съперник на Левски в турнира Лига Европа. Ето какво сподели той за Дарик радио:

- Георги, бил си три години футболист на Иртиш. Какво можеш да ни кажеш за футбола там?

- За футбола там мога да кажа ,че се развива много бързо. Наливат се много пари във тази държава за футбола. Всичко правят за да развиват футбола. В началото е бил на ниско ниво, но след 2008 година наливат много пари и се развива бързо, според мен.

- Паднаха се Иртиш за съперник на Левски в Лига Европа. Преодолим съперник ли са ?

- Преодолим съперник са , да. Ще бъде много трудно и в никакъв случай не трябва да ги подценяват, според мен.

- Колко хора ходят на мачовете им? Какво представляват като отбор?

- Отборът Иртиш е от града Павлодар. Това е много футболен град, един от най- футболните градове в Казахстан. По 4 000 – 5 000 ходят , когато е обикновен мач, не е дерби. Със сигурност ще бъде пълен стадиона им, а той е за 15 000. В отборите им могат да играят 6 чужденци и един на скамейката. В 5-6 от отборите им има голяма конкуренция. Всеки от тях се бори да стане шампион или да влезе в зоната на евроучастие. Хората се отнасяха добре към мен.

- Мислиш ли, че Левски трябва да се чувства фаворит в предстоящите срещи?

- В Левски не трябва да са спокойни, не трябва да ги подценяват. Ако са спокойни, ще ги подценят. И аз ,докато бях в Иртиш играх с поляци, които бяха по- силни от нас, но ни подцениха и ги отстранихме.

- Ще дойдеш ли в София да гледаш Левски срещу бившия ти отбор Иртиш ? Мачът е на 4 юли.

- Ще дойда, ще дойда.