Българският шампион по футбол в зала Надин се класира за втория квалификационен кръг в Шампионската лига, след като спечели Група С, мачовете от която се играха в София.

В решителния мач днес нашите първенци надвиха с 5:2 македонския Елита Тетово. Македонците остават на втора позиция в турнира, а английският Ипсуич на трета.

В първата си среща нашите надвиха инфарктно с 10:8 Ипсуич, но днес демонстрираха много по-добра игра. Пламен Благоев заби две попадения, същото направи и Мариан Германов. Петото попадение бе дело на Асен Каракашев.

С тази победа Надин стана първият български отбор, който преодолява квалификационен кръг в Шампионската лига по футбол в зала.

В следващия кръг софиянците попадат в Група 6, където са отборите на Араз Нахичеван от Азербайджан, Словматик Фото Братислава от Словакия и шведският Скьовде. Азерите са домакини на турнира, който трябва да се проведе в периода 6-14 септември.

„Заслужихме победата и класирането си. Бяхме по-добрият отбор и се радвам, че продължаваме във втория кръг. По принцип познаваме играта на шведите от Скьовде, които гостуваха миналата година в България”, каза авторът на един от головете днес Асен Каракашев.