Без един от румънските си футболисти – Сърджан Лукин, замина за Сан Марино отборът на Ботев Пловдив. В четвъртък „канарчетата” играят с местния Либертас реванша от първия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят е от 21.30 часа българско време на „Стадио Олимпико” в Серавале.

Румънският централен бранител отказа да вземе участие и в първата среща в Бургас преди седмица завършила 4:0 за пловдивчани. Лукин оправда решението си с факта, че чака трансфер в друг клуб. Другият румънец, който също не игра в първата среща – Александру Бенга пътува с отбора за Сан Марино и дори се очаква да стартира като титуляр.
Делегацията на Ботев излетя от аерогара София с редовен полет до Болоня. Оттам на отбора предстоят 130 километра с автобус до Сан Марино. Група от 18 футболисти ще бъде на разположение на карето треньори Марин Бакалов, Костадин Видолов, Светослав Гърков и Тихомир Тодоров. Като старши треньор в протокола за мача ще бъде записан Бакалов, който притежава необходимия лиценз.

Групата на Ботев Пловдив за мача с Либертас: Адам Стаховяк, Росен Андонов, Филип Димитров, Йордан Христов, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Алесандру Бенга, Томаш Иршак, Георги Сърмов, Мариян Огнянов, Божидар Васев, Серкан Юсеин, Боримир Карамфилов, Ромарио Кортзорг, Луис Педро, Алесандру Куртеан, Иван Цветков, Цветелин Чунчуков.