„Хамбургер – Байерн бе един сериозен сблъсък. С не много красив футбол, но изключително зрял тактически!”, заяви за Гонг президентът на Литекс Ангел Бончев. Вчера той изгледа равенството 1:1 между съперника на неговия тим и баврския колос на „HSH Nordbank Arena” в северния германски град.

„Имах среща с президента на домакините и главния им мениджър. Те споделиха, че срещу Байерн са играли без трима титуляри. После обаче ме увериха с усмивка, че за първия мач с нас на 20 септември ще са готови за игра”, добави ловешкият шеф.

„Видяхме каквото трябваше да видим – един пълен стадион с една прекрасна публика. Съоръжението е с 57 хиляден капацитет. Това означава, че нашия град се събира три пъти на него, и дори остават малко резерви”, с усмивка каза Бончев.

„Бях за Байерн и исках да победят”, сподели президентът на Литекс, който е върл фен на „баварците”. „Така беше някъде до 72-та минута. След едно слабо изпълнение в защитата на Байерн, Хамбургер вкара малко случаен гол. Резултатът обаче е логичен с оглед показаното на терена”, добави босът.

На въпрос дали смята да отмъсти с Литекс на Хамбургер за това, че спря победната серия на Байерн Ангел Бончев завърши шеговито: „Да не отиваме толкова далеч. Както казват хората фантастиката е на втория етаж, ние сме на първия – в реалния живот. Така че нека видим първо какво ще се случи в мача между нас и Хамбургер, да не говорим за отмъщения”.