Бившият треньор на ЦСКА Йоан Андоне изрази голяма доза оптимизъм за класирането на сънародниците си от Стяуа в групите на Шампионската лига. Грандът от Букурещ играе с родния първенец Лудогорец. 

Въпреки че е водил редица румънски клубове, но не и Стяуа, медиите в страната го потърсиха заради опита му в родния шампионат. Запознатостта му с родната действителност обаче е малко спорна, тъй като изкара на "Армията" само три месеца, а по това време Лудогорец беше все още в Б група. 

"Гарантирам ви, че ще има три румънски отбора в групите на евротурнирите. Стяуа ще играе в Шампионската лига, а Петролул и Астра - в Лига Европа. Колкото до Шампионската лига, там Стяуа е фаворитът срещу Лудогорец и аз вярвам, че ще го отстрани", сподели Андоне пред Sport.ro. 

Мнение изказа и една от легендите на Стяуа Миодраг Белодедич. Той спечели Купата на европейските шампиони с отбора през 1986 г. след победата над Барселона на финала с дузпи. Според него, разградчани нямат шанс. 

"Да не си мислите, че сме се отказали от Шампионската лига. Те ни биха в контрола, но като дойдат в Румъния пред 50 хил. души на Националния ни стадион, краката им ще омекнат", сподели Белодедич пред същото издание.