Първият съперник на Лудогорец в Лига Европа Истанбул Башакшехир постигна трудна, но изключително важна победа в турския шампионат, малко повече от две седмици преди битката с "орлите". 

Тимът от най-големия град на Балканите надделя с 2:1 над Коняспор. Интересно е да се отбележи, че бившият играч на Левски Мехди Бурабия асистира за единственото попадение в мрежата на съперника на Лудогорец, но това не помогна особено на тима му. 

Иначе Истанбул трябваше да чака едва до 58-та минута, за да открие резултата на своя стадион, като точен тогава беше босненецът Един Вишча, възползвал се от подаване на звездата Емануел Адебайор. 

Бившият турски национал Емре Бельозоглу в 82-та минута намери перфектно Махмут Текдемир и той удвои за домакините, с което на практика уби интригата. Само в 88-та минута Мехди Бурабия асистира на словенеца Нейч Скубич, за да намали на 1:2, но това беше всичко в този мач. 

Така Истанбул Башакшехир е с 6 точки и това за момента му отрежда третата позиция в турския шампионат. Коняспор пък е само с три и крета в средата на таблицата, макар че е прекалено рано за обобщения.