Легендата на немския футбол Франц Бекенбауер е делегат на двубоя от Лига Европа между Ред Бул Залцбург и Левски като сподели преди срещата, че крайният изход от срещата зависи от представянето на домакините.

Делегатът на двубоя на „сините” коментира още, че при българите ще излязат за задължителна победа, тъй като при нов неуспех, те ще изгубят всякакви шансове за класиране.

Бекенбауер даде мнението си и за състоянието, в което се намира българския футбол в момента.

Ето какво сподели Франц Бекенбауер:

Живея в Залцбург и Мишел Платини ме помоли да бъда делегат на Залцбург и Левски този двубой в УЕФА. Вчера бях в Бордо, за да гледам Байерн, днес се върнах, присъединих се към официалния обяд, който бе в много приятелска обстановка. Ще видим какво ще сътворят двата отбора тази вечер.

Мисля, че Залцбург се намира в много добра позиция – има две победи и с шест точки е водач в групата. Няма да е лесно все пак, тъй като Левски е добър отбор. Загуби двата си мача, срещу Лацио и Виляреал. В крайна сметка, всичко е в ръцете на Залцбург. Отборът е домакин, ако победят Левски, мисля, че почти сигурно ще премине във фазата на директните елиминации.

От друга страна, Левски е длъжен да победи тази вечер. Ако загуби срещата си, ще загуби и всякакви шансове да продължи напред. Очаква ни интересен мач.

Гледах Левски срещу Вердер в Бремен преди две години. Тогава българите загубиха с 0:2. Но днес ни очаква съвсем различен мач.

Мисля, че нивото на българския футбол е все още добро. Националният отбор – мисля последно загуби от Кипър. Това не е много добър резултат наистина. „Слънчевите дни” за българския футбол бяха преди няколко години, когато си спомням България на Световното в САЩ. Но това беше доста далеч.

Не мисля българският футбол има някакъв конкретен проблем. Но няма никакво подобрение. Не знам на какво се дължи това. Може би в парите и тяхната липса. Не могат да бъдат закупени нужните играчи.

Традициите във футбола се менят. В Германия винаги немски треньори да водят националния тим. Преди години в Англия не можеше чужденец да стъпи по терените на Острова. Сега това е различно. Вече почти няма англичани. Това се отнася и за треньорите.

Не виждам защо чужденец да не може да поеме и националният отбор на вашата страна.