Бившият ас на Левски Седрик Бардон даде обширно интервю за Гонг преди гостуването на „сините” в Лил в Лига Европа. Халфът, който бе част от бляскавия тим на Левски от преди няколко години предупреди, че двубоят ще е доста труден за момчетата на Ясен Петров. В момента французинът играе за местен клуб от трета дивизия, който е последната спирка в неговата добра кариера.


- Седрик, много се радвам да разговарям с теб. Кажи ми, какво е положението във френския ти клуб?

- Засега всичко е наред. Шести сме в първенството. На две точки сме зад първия. Вчера бихме с 5:0 за купата. Горе долу играя редовно и всичко е наред.

- Бившият ти клуб Левски играе във Франция срещу Лил. Вълнува ли те този мач?

- Наистина се интересувам много от този мач. Ще видим къде е Левски в сравнение с френските отбори. Очаквам много тежка среща за Левски, защото Лил е един от най-добрите отбори във Франция.

- Вчера Лил падна от Лион с 1:3, гледа ли мача, как ти се стори?

- Резултатът 3:1 не отговаря на реалното представяне на двата отбора. Лил имаше доста възможности да вкара за 2:2, но после дадоха дузпа на Лион и мача беше решен. Лил има доста добър отбор според мен. Имат добри нападатели, но направиха грешки в защита, нещо което рядко се случва.

- Къде са им силните и слабите места в отбора? Нападателите са известни имена, в отбрана ли имат слабости?

- Не може да се каже, че имат силни и слаби страни. Лил има само една загуба в първенството, което говори, че са постоянни. Имат много добър вратар, а един от защитниците им е национал на Франция. В отбрана са доста силни, може би това е най-силната им страна. В атака Жервиньо и Азар са много силни и бързи нападатели.

- Ще бъде ли чудо, ако Левски вземе нещо от Лил във Франция?

- Всичко е възможно, но Левски трябва да знае, че ако вземе точка от Лил, това ще е голям успех.

- Седрик, следиш ли какво става с твоя сънародник в Левски Гара Дембеле? Радваш ли се, че той пое щафетата от теб в Левски?

- Да, надявам се той да продължава така. Нека продължава с тази схема при вкарването на головете и да държи Левски на първо място в класирането. Той е много добре познат във Франция. Той си беше много добър още като юноша на Оксер. После направи няколко грешки в избора на отборите. Сега показва поне нивото, което имаше като юноша. Надявам се с неговата помощ Левски да върви напред.

- Някой от Левски търсил ли те е преди мача с Лил? И някой от Лил търсил ли те е заради Левски?

- От Лил никой не ме е търсил, а от Лил - също. Аз си върша моята работа в отбора, но ако някой ме потърси, мога да помогна.

- За кого ще бъдеш в този мач, за Левски или за Лил?

- В Лил нямам приятели. Със сигурност ще бъда за Левски. Смятам, че ще бъде много тежко да вземем поне една точка.

- Във Франция има стачки, протести… Може ли да има някакви проблеми около пътуването на Левски?

- Вярно е, че в момента има социална криза, заради някои решения на президента и министрите. Не виждам как Левски може да има проблеми със своето пътуване до Франция.