Българският треньор и футболна легенда Красимир Балъков даде обширно интервю пред вестник Спорт от Сараево. Специалистът, който преди време водеше Черноморец, после бе начело на Хайдук, а наскоро успя да изпадне с Кайзерслаутен от Първо Бундеслига, смята, че ФК Сараево може да елиминира Левски, който утре вечер играе в Босна и Херцеговина. Гонг ви предлага това, което Бала е казал пред колегите:

 

-Здравейте, колегата ми Здравко Рейч ми даде вашия номер, за да говорите пред най-добрия спортен вестник в Босна и Херцеговина...

-Щом е така, не мога да ви откажа...

-Бяхте голям футболист, може би, един от най-добрите на Балканите. Бихте ли описали вашата кариера?

-Всичко почна в един малък клуб. Етър от Велико Търново. Бях седем сезона в този клуб. Давах си сърцето за този отбор. Четири години играх в Спортинг Лисабон, там спечелих купата на Португалия. След това преминах в Щутгарт.

-Какви трофеи успяхте да спечелите?

-Два пъти спечелихме купата на Интертото. Спечелихме и купата в Германия. Това бяха незабравими емоции.

-В Босна помним магическото трио – Бобич, Балъков и Елбер...

-Това беше забележителен период в Германия. Приятно ми е, че можех да играя с такива съотборници.

-През 1994 година България игра много силно на Световното първенство в САЩ...

-Това може би е най-големият ми успех. Можеше да сторим и повече, но и четвъртото място беше огромно постижение.

-Гледахте ли мача от Лига Европа между Левски и ФК Сараево?

-Разбира се. Мога да кажа, че съм изненадан от играта на Сараево. Успяха да се противопоставят на Левски. Те не успяха да покажат своята игра в мача.

-Някои футболисти от Сараево впечатлиха ли ви по-специално?

-Целият отбор игра много добре. За първи път гледах вашия отбор, не познавам футболистите. Видях доста добро ниво. Всичките линии на отбора работиха без грешка. Опасни са както в защита, така и в атака.

-Може ли нашият отбор да елиминира Левски?

-Сараево може да елиминира Левски, но предимството е на страната на Левски. Те имат проблеми, защото са с нов треньор и много нови футболисти. Сега им трябва време, за да се сработят.

-Какъв мач ще гледаме на „Кошево”?

-Левски има гол предимство, но нищо не е изключено. Сараево ще има подкрепата на своите фенове в столицата на Босна и Херцеговина.

-Трябва ли Джеко да напусне Манчестър Сити?

-Неговата класа е добре позната. Най-добре е обаче да си го питате него. Важно е да играе в топ клуб, а и английското първенство е едно от най-добрите.