Старши треньорът на Динамо Загреб Анте Чачич не скри изключителната си радост от победата над Лудогорец Разград с 3:2 на Максимир, която класира отбора за третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Хърватите бяха на секунди от елиминация, след като първата среща в Разград завърши 1:1, но победен гол с глава на Домагой Вида в осмата минута на нагло дългото добавеното от германския съдия Феликс Цвайер донесе успеха на домакините.

„Луд мач. Изключително съм щастлив, че момчетата показаха характер, морал. Получихме два гола от статични положения и беше изключително тежко, но успяхме да се върнем“, коментира Чачич.

„Това е победа на великите хърватски сърца. Искам да благодаря на моите играчи, които вярваха до края, че могат да победят. Този мач беше може би най-важният за клуба в последните десет години.“

„Футболистите показаха характер, а и късметът беше с нас. Надявам се това отново да ни отвори вратите на Шампионската лига“, допълни той.

Лудогорец имаше аванс от 2:1 на почивката, но втори жълт и червен картон на Марселиньо за симулация в наказателното поле в 57-ата минута даде огромни шансове на Динамо за обрат.

„На почивката нямаше паника. Вярвахме, че можем да обърнем резултата. За щастие наистина го направихме. Доволен съм, защото често вкарваме в критичните моменти в края. Това показва психическата стабилност на този отбор“, коментира Чачич.

„Не е лесно да се играе мач, който предварително е определен като съдбоносен. Лудогорец е много качествен отбор, но ние имаме повече опит в европейските турнири. Преодоляхме много трудности и тежък съперник, което прави класирането ни напред още по-сладко“, добави треньорът на Динамо Загреб.