Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че влизането на „орлите“ в групите на Шампионската лига ще бъде добре не само за отбора, а за целия български футбол като цяло.

„Определено това е мачът на сезона. Голямата ни цел е на 90 минути. Имаме сили да се преборим. Момчетата чакат с нетърпение мача и са готови. Остава българите, които обичат футбола, да разберат, че влизането в групите на Шампионската лига не е цел само на Лудогорец, а цел на българския футбол. През годините българските клубове са написали славни страници, но за съжаление от няколко години не е така. Крайно време е българския футбол да напомни за себе си и да се върне там където му е мястото. Влизането в групите ще бъде добре не само за Лудогорец, а за целия български футбол. Призовавам всички хора, които обичат футбола, които искат София да е домакин на големите грандове – Реал Мадрид, Байерн, Барселона, нека да си го пожелаем и да си стискаме палци. Имаме сили и с подкрепата на всички българи ще успеем“, заяви Петричев.

„Не мога да кажа дали стадионът ще е пълен, но съм сигурен, че тези хора, които ще дойдат, ще ни подкрепят от първата до последната минута. Знаете, че Лудогорец не се предава. Дори това, че допуснахме загуба в Букурещ нищо не значи. Ние сме отбор, който е доказал, че играе до последно“, допълни още шефът на разградчани.

Той потвърди, че независимо от мачовете, които Лудогорец изиграе до Нова година децата от футболните школи ще имат запазено място на стадиона. Подобна инициатива стартира миналата година, когато Лудогорец предоставяше билети на юношите от различните клубове, които искаха да гледат мачовете на шампионите. „Нашата основна цел повече деца и любители на футбола да гледат мачове на високо ниво. Тези деца, които тренират и са завладени от магията на футбола, ще имат шанс да гледат футбол на високо ниво. Тази инициатива остава независимо дали ще влезем в групите на Шампионската лига“, заяви Петричев.